Associé gezocht

25 maart 2019

Marjolijn Zwart, praktijkhouder in Oude Pekela, zoekt een associé. Om een goed beeld te geven van de organisatie en de sfeer in haar praktijk kwam ELANN/ROS filmen in Het Dokhuis. Het maken van een film is een pilot. De oproep staat op YouTube.

Korte film huisartsenpraktijk oude pekela.png

Afgelopen maand is er gefilmd in Gezondheids- en Verpleegcentrum Het Dokhuis in Oude Pekela. Praktijkhouder Marjolijn Zwart deed een oproep voor het vinden van een associé. De film geeft een kijkje in de praktijk: de medewerkers, de patiëntenpopulatie en samenwerkingspartners, en is een pilot. Selma de Visscher-Bron, adviseur eerstelijnszorg ELANN/ROS, begeleidt bij associëren en praktijkovernames en vindt het jammer dat vacatures op papier niet het complete beeld van een praktijk kunnen weergeven. Selma: Ik kom in praktijken waarbij ik zo graag een camera zou willen meenemen om te laten zien hoe goed georganiseerd de praktijk is of hoe prettig de sfeer in het team is. Dat zijn zaken die het verschil kunnen maken of iemand wel of niet geïnteresseerd is in een praktijk. Huisartsenpraktijk Het Dokhuis in Oude Pekela is zo’n praktijk, dat moet je zíen.

Ervaringen

ELANN/ROS vroeg Marjolijn Zwart naar haar ervaringen:

Waarom heb je besloten om ELANN/ROS te vragen te begeleiden bij het proces van het vinden van een associé?

Ik zoek iemand voor de lange termijn en ik denk dat een adviseur van ELANN/ROS beter inzicht kan geven of we inderdaad bij elkaar passen.

Wat vond je ervan toen Selma met het idee kwam om als pilot een film te maken van jou en de praktijk?

Voor iemand met cameravrees was het een hele enge gedachte, maar ik vond het vooral een unieke kans om de praktijk te laten zien en een goed beeld te geven wat er allemaal speelt en wat de sfeer binnen de praktijk is.

Wat hoop je dat de film zal opleveren?

Geschikte duurzame associé op lange termijn.

Wat vind je van het resultaat van de film?

Boven verwachting, net als de spannende opnamedag. Daarnaast hebben de medewerkers er heel veel plezier aan beleefd.

Nieuwsgierig naar het resultaat?

Bekijk hier de pilot.

Terug naar overzicht