De vraag achter de vraag

10 februari 2020

Evelien Brakelé versterkt sinds januari ons team. Zij gaat zich bezighouden met het opzetten van geriatrische netwerken. Ook zal zij het netwerk praktijkmanagers ondersteunen met de netwerkbijeenkomsten en o.a. scholing en het inzetten van data uit de Wijkscan.

Evelien Brakelé.jfif

Sinds haar jeugd heeft Evelien al een fascinatie voor gezondheidszorg. Na het vwo rondde ze met succes de studie Bewegingswetenschappen af aan de RUG. Geleidelijk ging haar interesse meer en meer uit naar de organisatie van gezondheidszorg. Dat leidde tot een traineeship bij Visio. “Ik hield me o.a. bezig met de implementatie van een landelijk wachttijdenproject,” vertelt ze.

Verschillende belangen
Toen ze de vacature van Zorgadvies onder ogen kreeg, was Evelien meteen enthousiast. “De verschillende projecten bieden veel afwisseling en ik heb veel contact met mensen. Ik ben geboeid door de vraag achter de vraag en me goed bewust van de verschillende belangen die er spelen. Mijns inziens biedt dat de juiste basis voor het geven van goede adviezen en het organiseren van doeltreffende acties. De missie van Zorgadvies Groningen om de eerstelijnszorg te verbeteren spreekt me erg aan, omdat je het welzijn van patiënten kunt verbeteren. Daar ligt een mooie opdracht in opgesloten.”

Terug naar overzicht