Financiële steun voor zorgaanbieders

7 april 2020

Paramedici zoals diëtisten en fysiotherapeuten kunnen financiële steunmaatregelen verwachten van de zorgverzekeraars. Vanwege een lagere omzet kunnen paramedici een aanvraag doen voor een compensatie. Die zal vanaf mei maandelijks, met terugwerkende kracht vanaf maart, worden uitbetaald.

De bijdrage is gebaseerd op een percentage van de omzet zodat de lopende kosten kunnen worden betaald. Dit geldt voor zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij de zorg aan coronapatiënten. De financiële steunmaatregelen gelden zowel voor gecontracteerde als ongecontracteerde zorgaanbieders. Bepaalde groepen zorgaanbieders die nu al in acute financiële problemen dreigen te komen, kunnen een vooruitbetaling aanvragen.

Meer informatie?
Lees hier het interview dat ZN-bestuursleden Georgette Fijneman en Ruben Wenselaar namens de branche gaven.

Download hier de door ZN verzonden brief met voorwaarden voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

Terug naar overzicht