Medewerker Zorgadvies Groningen coördineert PBM

16 april 2020

Uiteraard steekt ook Zorgadvies Groningen graag de handen uit de mouwen om de eerstelijnszorg bij te staan tijdens de huidige crisis. Zo is onze adviseur Carlijn van Loon momenteel coördinator van de Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM). Dit doet zij op verzoek van het crisisteam van de huisartsen.

De DDG geeft uitvoering aan het crisisteam huisartsenzorg en heeft Zorgadvies Groningen ondersteuning gevraagd. Carlijn was voor haar aanstelling bij Zorgadvies Groningen werkzaam bij de DDG. Inmiddels heeft ze in haar rol als coördinator PBM al met veel huisartsen telefonisch contact gehad. “Samen weten we steeds beter wat op voorraad is en wat nodig is. De huisartsen kunnen goed beschermd hun werk doen,” zegt Carlijn.

Onderling schuiven
Het crisisteam heeft een tool ontwikkeld waarmee huisartspraktijken dagelijks hun voorraad PBM opgeven. Carlijn: “Zo kan ik in de gaten houden of alle Hagro’s voldoende PBM in huis hebben. Zo niet, dan valt er misschien nog te schuiven tussen de praktijken binnen de Hagro onderling. Daarvoor zoek ik contact met de Hagro-coördinatoren. Zij kunnen zorgen voor een optimale, onderlinge verdeling.”

Bijspringen
“Dreigt er nu een tekort bij de Hagro, dan regel ik dat de benodigde goederen via de distributeur van de DDG worden aangeleverd.” Ook van de distributeur houdt Carlijn de voorraden in het oog. “Gelukkig is er al vroegtijdig ingekocht en lijkt er voldoende PBM voorradig. Mochten zich elders in de regio nu tekorten voordoen, dan kunnen wij nog altijd bijspringen. Het is fijn dat we elkaar kunnen helpen.”

Terug naar overzicht