Goede afspraken noodzakelijk voor zorgvuldig gebruik van ‘VIP Samenwerken’

22 april 2020

De GHC heeft VIP Samenwerken als nieuw communicatiemiddel geïntroduceerd. Het wordt onder andere gebruikt voor de onderlinge communicatie binnen het zorgnetwerk van kwetsbare ouderen. Maar voor een zorgvuldig gebruik zijn wel afspraken nodig. Zorgadvies Groningen biedt de helpende hand.

In het geriatrisch netwerk worden met de diverse zorgverleners samenwerkingsafspraken gemaakt. Daarbinnen past ook een afstemming over het gebruik van VIP Samenwerken. Zorgadvies Groningen ondersteunt huisartsenpraktijken bij het opzetten van het geriatrisch netwerk. En daarmee dus ook bij het maken van afspraken voor een zorgvuldig gebruik van VIP Samenwerken. Denk hierbij aan de gewenste reactiesnelheid, het melden van afwezigheid en eventuele overname door een collega, het type informatie dat via VIP Samenwerken met elkaar wordt gedeeld en het toevoegen van nieuwe zorgverleners aan het gesprek over een patiënt.

Bredere netwerken
Zorgadvies Groningen helpt op steeds meer plaatsen in de provincie met het oprichten van  geriatrische netwerken. Bij aanvang van de module Ouderenzorg verleenden we vooral ondersteuning op praktijkniveau, omdat er een beperkt aantal praktijken meedeed. Tegenwoordig richten we ons steeds meer op bredere netwerken met meer praktijken ofwel hagro’s. Dit stelt huisartsenpraktijken in staat om efficiënter te werken, want  de bijbehorende werkzaamheden kunnen worden verdeeld over meerdere praktijken. Voor de betrokken zorgverleners en het sociaal domein is het zo ook haalbaar om deel te nemen aan het netwerk, omdat zij niet langer voor meerdere kleinere netwerken in de regio benaderd worden.  

Wenst u ondersteuning?
Huisartsenpraktijken die ondersteuning wensen op het gebied van samenwerkingsafspraken in een geriatrisch netwerk en/of over samenwerkingsafspraken voor VIP Samenwerken kunnen mailen met Evelien Brakelé. Wij nemen dan graag contact met u op.

Meer informatie over de ondersteuning die Zorgadvies Groningen biedt bij het opzetten en in stand houden van het geriatrisch netwerk vindt u hier.

Terug naar overzicht