Continuïteitsregeling voor zorgaanbieders

18 mei 2020

In de zorg is reikhalzend uitgekeken naar de continuïteitsregeling van de verzekeraars. Welk deel van de omzetderving zal worden vergoed? Hoe gaat de meerkostenregeling eruit zien?

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) publiceerde onlangs de continuïteitsregeling voor zorgaanbieders met een omzet tot 10 miljoen euro. Zorgaanbieders die zorg leveren die vergoed wordt vanuit de basisverzekering of een aanvullende verzekering kunnen de regeling sinds 15 mei aanvragen. Dat is goed nieuws voor onder andere fysiotherapeuten, logopedisten, verloskundigen en psychologen en andere eerstelijns zorgaanbieders.

Overige zorgaanbieders
Sinds 18 mei kunnen zorgaanbieders in de mondzorg hun aanvraag doen, net als eerstelijns laboratoria, kraamzorg, oefentherapie, ergotherapie en wijkverpleging. Vanaf woensdag 20 mei zijn alle overige zorgaanbieders aan de beurt, zoals apotheken, aanbieders van revalidatiezorg en diëtisten.

Onderaannemers
Over de onderaannemers in de ketenzorg bestaat nog onduidelijkheid. De regeling voor instellingen met een omzet hoger dan 10 miljoen euro volgt begin juni.

Terug naar overzicht