Crisiszorg voor kind en jongere in regio Groningen vernieuwd

11 september 2020

De crisiszorg voor kind en jongere in regio Groningen is vernieuwd en heet nu ‘Spoed voor Jeugd Groningen’. Vier kernaanbieders (Accare, Jonx, Elker en Molendrift), de Groninger gemeenten en de RIGG hebben samen met een grote groep betrokken jeugdhulpaanbieders ruim anderhalf jaar gewerkt aan deze beter georganiseerde crisiszorg.

De zorg die Spoed voor Jeugd Groningen biedt, richt zich met name op die momenten dat de reguliere instellingen zijn gesloten; de avond en de nacht. Nieuw in ‘Spoed voor Jeugd Groningen’ is dat er stroomopwaarts geleerd wordt. Dat betekent dat na een succesvolle afhandeling van een crisis, onderzoek wordt gedaan naar het voortraject. Samen leren de partijen van de casuïstiek: lokale teams, aanbieders en cliënten. Dit biedt vervolgens inzicht en kansen om te veranderen en te verbeteren zodat de jeugd in Groningen de beste crisis- en spoedzorg krijgt aangeboden.U kunt Spoed voor jeugd Groningen bellen in crisissituaties bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Meer weten? Kijk dan op de website van Spoed voor Jeugd Groningen.

Terug naar overzicht