Met blijdschap geven wij kennis van de geboorte van VIOG

12 september 2020

Op 31 augustus jl. is de coöperatie 'Verloskundigen In Oost Groningen’ (VIOG) geboren. Het is een samenwerkingsverband van verloskundigenpraktijken van Delfzijl tot aan Stadskanaal. Er ging een vrij intensief traject aan vooraf, deskundig begeleid door Roelinda Bos van Zorgadvies Groningen. Door de coronapandemie is de coöperatie versneld tot stand gekomen: het nut van samenwerking werd tijdens deze crisis immers al snel duidelijk.

De betrokken verloskundigenpraktijken vormen een professioneel samenwerkingsverband. Als eerstelijns verloskundig zorgverleners willen ze samen de fysiologie binnen de verloskunde stimuleren en waarborgen in het werkgebied rondom het ziekenhuis in Scheemda, het OZG. De coöperatie is meteen ook een gedegen gespreks- en samenwerkingspartner voor andere zorgverleners op dit gebied. Samen is het makkelijker om innovaties door te voeren en ontwikkelingen binnen de geboortezorg te volgen. De coöperatie is te bereiken via de secretaris van VIOG.

Op de foto:
Anne Westerhout (verloskundigenpraktijk Artemis te Delfzijl), Marian Karssen (verloskundigenpraktijk Focus te Winschoten) en Sannemarije Ridder (verloskundigenpraktijk Neeltje te Veendam) zetten hun handtekeningen onder de akte van oprichting bij notaris van Bekkum in Assen.

Terug naar overzicht