Meet your Mate 2.0

3 november 2020

Voor huisartsen die overwegen een praktijk over te nemen, organiseerde de LHV/wagro Groningen samen met Zorgadvies Groningen op woensdagavond 28 oktober ‘Meet your mate 2.0’. Het doel van de avond: met elkaar kennismaken, ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en proeven aan het Duovormingspel dat Zorgadvies Groningen heeft ontwikkeld.

In verband met alle Coronamaatregelen was gekozen voor een digitale opzet. Na een korte introductie vond een kennismakingsrondje plaats en werd er gesproken over wat men de afgelopen jaren gedaan had, wat men belangrijk vindt in het werk en vooral ook wat huisartsen blij maakt in het werk. Vervolgens vertelde Judith Wind, duopraktijkhouder in Hoogezand en ervaringsdeskundige, hoe zij het traject van het duopartnerschap had doorlopen, waar ze tegenaan liep en hoe ze het had aangepakt.

Bewustwording
Daarna ging men in tweetallen in break out rooms met elkaar een aantal vragen/stellingen uit het Duovormingspel bespreken. Wat men vooral als prettig ervoer was dat men herkenning vond bij elkaar en dat men zich kon uitspreken naar elkaar toe zodat een vorm van bewustwording ontstond. Na afloop bleek er veel animo te zijn om dergelijke duo-avonden vaker te organiseren, zodat men met elkaar in gesprek kan blijven. Kortom een waardevolle avond voor alle partijen!

Terug naar overzicht