Zorgadvies coördineert vaccinatie Groninger huisartsen

10 februari 2021

Natuurlijk springt Zorgadvies Groningen de eerste lijn bij! Toen de DDG ons vroeg om de vaccinatie van de Groninger huisartsen, waarnemers, hidha’s en aio’s te organiseren, is onze adviseur Carlijn van Loon direct van start gegaan. “Een hele organisatorische klus, maar binnen afzienbare tijd zijn ruim 500 personen gevaccineerd,” aldus Carlijn.

Op 23, 25 en 26 januari moesten de vaccinaties plaatsvinden in het UMCG. “Dat was het enige wat vaststond. De hele organisatie daaromheen moest nog worden opgetuigd”, vertelt Carlijn. In het verleden was Carlijn werkzaam voor de DDG en die ervaring kon zij nu goed inzetten. “Ik heb eerst contact gezocht met collega’s in Friesland en Drenthe, in de hoop te beluisteren hoe zij het georganiseerd hadden. Maar helaas, ook daar stond het vaccineren van huisartsen nog in de kinderschoenen.”

Blije reacties
In overleg met het UMCG wist Carlijn een prikschema op te stellen: om de 5 minuten kon een vaccinatie worden gezet en vervolgens moest de gevaccineerde nog 15 minuten wachten om te zien of er een reactie zou volgen.  “Ik heb een draaiboek geschreven, mail- en belscripts gemaakt, enzovoort. Een team van zo’n 20 DDG-medewerkers belde alle huisartsen af voor het maken van afspraken. Carlijn: “We kregen hele blije reacties. Veel huisartsen zaten te wachten op dit moment!” Ergens eind februari wordt de actie herhaald voor de tweede prik.

Helpende hand
Carlijn benadrukt dat dit soort acties een mooi voorbeeld is van hoe Zorgadvies Groningen samenwerkt met de keten. “Zijn er problemen, neem contact op. Samen bespreken we dan hoe Zorgadvies Groningen ondersteuning kan bieden. Vaak is dat met advies, maar in dit geval met een helpende hand.”

Terug naar overzicht