Verbeteringen in de praktijk

30 maart 2021

Hulp- en zorgverleners rond zwangerschap, geboorte en de geestelijke gezondheidszorg gaan samen met ervaringsdeskundigen verbeteringen in de praktijk ontwikkelen. Dit wordt begeleid door onderzoekers vanuit het UMCG, Academie Verloskunde en een wetenschappelijke adviesraad. De verbeteringen zullen door ambassadeurs binnen de verschillende organisaties worden gepromoot en ingevoerd. Dit alles is onderdeel van het project DOEN, dat onlangs 450 duizend euro subsidie ontving van ZonMw.

DOEN is een aanvulling op de aanpak Kansrijke Start Groningen, waarvan Zorgadvies Groningen samen met gemeente Groningen projectleider is. Het doel van DOEN is om bij kinderwens, anticonceptie, zwangerschap en ouderschap sneller en makkelijker ondersteuning te bieden aan mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid. Andere doelen zijn het beter bespreekbaar maken van dit onderwerp én een betere samenwerking met de verschillende instellingen.

Sneller leren en verbeteren
Dankzij deze samenwerking kunnen wij in onze regio sneller leren en verbeteren. Dat komt ons werk en de mensen met een kinderwens en zwangeren ten goede. In de samenwerking zullen de verschillende thema’s en resultaten uit het onderzoek steeds weer terugkomen en gedeeld worden. Iedereen zal hierover in de komende jaren worden geinformeerd.

Terug naar overzicht