Mini denktank huisartsen aanwinst voor Zorgadvies Groningen

16 februari 2022

Onlangs is Zorgadvies Groningen een bijzondere samenwerking aangegaan met een viertal huisartsen. Als een mini denktank gaan zij met ons brainstormen hoe we onze diensten en producten nog beter laten aansluiten op wensen en behoeften die huisartsen in de praktijk, nu en later, hebben.

Zorgadvies Groningen werkt hard om de continuïteit, organisatie en onderlinge samenwerking van de eerstelijnszorg te bevorderen. Doel is meer samenhang en synergie gericht op betere zorg en groter welzijn in elke buurt. Om huisartsenzorg dichtbij mensen thuis te waarborgen, staan wij huisartsen bij met advies en bemiddeling. Bijvoorbeeld door als matchmaker op te treden voor huisartsen die een praktijk willen overnemen en huisartsen die hun praktijk willen overdragen. 

Verschillende stadia van huisartsenloopbaan nader bekeken
Ons nieuwe ‘panel’ bestaat uit huisartsen die zich in verschillende stadia van hun huisartsenloopbaan bevinden. Zo zijn Anne Floor van der Stoel en Dénise den Haan nog niet zo lang geleden een eigen praktijk gestart. Zij delen hun kennis en ervaring met ons, ze vertellen hoe het ze vergaat, wat hun ambities zijn en voor welke vraagstukken ze staan. Bert Nieuwenhuis en Johan Post daarentegen zijn recentelijk gestopt met hun praktijk. Zij weten wat er geregeld moet worden voor een succesvolle overname. 

Denk je met ons mee? 
Wij vinden het belangrijk dat de diensten en producten die wij de huisartsen (kosteloos) aanbieden, worden getoetst aan de praktijk. En dat we in gezamenlijkheid efficiënte en effectieve oplossingen vinden voor vraagstukken die huisartsen in belangrijke fasen van hun carrière tegenkomen. Daarom zijn we blij met de versterking van deze huisartsen. Zij zullen zich in de volgende nieuwsbrief uitgebreid voorstellen. Wil je ook met ons meedenken en delen wat je als huisarts in de praktijk signaleert? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Selma de Visscher-Bron.

Terug naar overzicht