Staatssecretaris bijgepraat over Kansrijke Start Groningen(.nl)

17 februari 2022

Donderdag 27 januari stond het (online) werkbezoek van Maarten van Ooijen aan Groningen gepland, amper 3 weken na zijn installatie als staatssecretaris. Op de agenda stond de coalitie Kansrijke Start Groningen (KSG).

Persoonlijke verhalen maakten diepe indruk op de staatssecretaris, wat het belang van KSG onderstreept. Een ervaringsdeskundige deelde haar verhaal over de hulp die ze heeft ontvangen en hoeveel het voor haar en haar gezin heeft betekend. Daarna werd vanuit het perspectief van zorgprofessionals, onderzoekers en projectleiders het project van meerdere kanten belicht.

De eerste 1000 dagen zijn cruciaal
In het regeerakkoord is geld vrijgemaakt voor lokale coalities Kansrijke Start omdat ieder kind de best mogelijke start van leven verdient en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal. In elke gemeente zorgt een lokale coalitie dat professionals uit het sociale en medische domein voor, tijdens en na de geboorte optimaal bijdragen aan een goede start.

www.kansrijkestartgroningen.nl
Zorgadvies Groningen ondersteunt samen met de projectleider van de gemeente Groningen de lokale coalitie Kansrijke Start Groningen door professionals en het sociale domein met elkaar te verbinden, te informeren en te faciliteren, o.a. via kansrijkestartgroningen.nl. Daar vind je onder meer een helder overzicht van lokale initiatieven, hoe te handelen bij signalen van kwetsbare situaties en praktische tools. Bijvoorbeeld het meldpunt via de Telefonische Advisering JGZ (TA), ‘Stevig ouderschap’, ‘Nu Niet Zwanger’ en ‘Moeders informeren Moeders’.

Meer weten over KSG?
Er gebeurt veel rondom Kansrijke Start Groningen. Wil je op de hoogte blijven? Dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan ongeveer vier e-mails per jaar met daarin nieuws over de zorgpaden, initiatieven en evenementen.
Contactpersoon bij Zorgadvies Groningen voor KSG en integrale geboortezorg in het algemeen is Roelinda Bos-Moorlag.

Terug naar overzicht