Uitnodiging: Lezingen en workshops Kansrijke Start Groningen tijdens Let’s Gro

31 oktober 2022

Let’s Gro is het gratis festival over de toekomst van Groningen en wordt van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november georganiseerd. Een belangrijk thema dit jaar is de kloof. Kansrijke Start Groningen organiseert meerdere lezingen en workshops tijdens het evenement. Zorgadvies Groningen coördineert de lokale coalitie Kansrijke Start.

Het thema ‘De Kloof’ gaat over hoe je de verschillen tussen inkomen, kansen, gezondheid en wijken verkleint. Over dit onderwerp spreken onder andere Eric Steegers, Jaap Seidell en Eric van ‘t Zelfde (Dreamschool). De lezingen en workshops gaan onder andere over de plek van je wieg, de impact van voeding en beweging en het (aanstaande) vaderschap. Iedereen is welkom om de bijeenkomsten gratis bij te wonen in het Groninger Forum. Aanmelden is niet nodig maar let op, vol = vol.  

Kansrijke Start Groningen 
De best mogelijke start voor ieder kind. En de kans op een goede toekomst. Dat is het doel van Kansrijke Start Groningen. Zorgadvies Groningen helpt de locale coalitie(s) Kansrijke Start in de regio Groningen met strategisch coördinatie/regie in het netwerk en een praktische aanpak. Binnen Kansrijke Start werken sociale en medische organisaties samen. En net als Let’s Gro proberen we elke dag de kloof te verkleinen. Daarom organiseert Kansrijke Start Groningen de volgende bijeenkomsten tijdens Let’s Gro.  

Vrijdag 4 november, 17:30 uur - 19:30 uur, gratis lezing en workshop:  
Een kansrijke start voor elk kind? – De kloof oversteken door prof. dr. Eric Steegers en Solidair Groningen en Drenthe. Meer informatie over de lezing.  

Zaterdag 5 november, 14:00 uur - 15:00 uur, gratis lezing:  
Je voeding, je beweging, je leven. Samenwerken voor een kansrijke start door Prof. dr. ir. Jaap Seidell. Meer informatie over de lezing.  

Zaterdag 5 november, 12:30 uur - 13:30 uur, workshop (aanstaande vaders only!):  
Je eerste 1000 vaderdagen door verloskundige (niet praktiserend), bestsellerauteur én vader David Borman. Meer informatie over de workshop.  

Meer wetem?
Meer weten over wat Zorgadvies Groningen bij Kansrijke Start en het thema geboortezorg doet, kijk op onze website. Wil je meer informatie over Kansrijke Start Groningen, meld je dan aan voor de driemaandelijkse nieuwsbrief.  

Terug naar overzicht