Www.wordhuisartsingroningen.nl positief ontvangen

30 november 2022

Recent lanceerden we de nieuwe website wordhuisartsingroningen.nl. We vroegen bezoekers van de site om een eerste indruk en reactie op de site. Laat jij ook je feedback voor ons achter? We blijven de site aanvullen, horen graag wat anders of beter kan en zijn op zoek naar nieuwe inspirerende verhalen die we op de site kunnen delen.

Doel van de website wordhuisartsingroningen is (potentiële) huisartsen optimaal te laten profiteren van wat Groningen en het zorglandschap hen aan kansen en ondersteuning biedt. De site biedt een praktisch overzicht van organisaties in het zorglandschap en geeft een beeld wie waarbij huisartsen zouden kunnen ondersteunen. Ook vind je er ervaringsverhalen van huisartsen en informatie over onze mooie provincie Groningen. De informatie op de site wordt regelmatig aangevuld met nieuws en inspirerende verhalen.  

In samenwerking met huisartsen en zorgpartners heeft Zorgadvies Groningen het initiatief genomen om de site te ontwikkelen om zorgprofessionals te versterken en de continuïteit van de huisartsenzorg te bevorderen. Meer informatie over het initiatief om te komen tot de website vind je in het persbericht dat vlak na de lancering van de site verscheen. Via interviews met huisartsen Aafke de Lange, Daan Croon en Vivian van Vliet ontvingen we reacties op de nieuwe website:  

Waarnemend huisarts Aafke de Lange; “Er is op de site voor elke huisarts wel wat te vinden. Er wordt veel aan ondersteuning op aangeboden, bijvoorbeeld voor een startende huisarts die praktijkovername overweegt. Zorgadvies Groningen kan bijvoorbeeld helpen bij het maken van keuzes bij de vraag of dit een praktijk voor mij kan zijn? Het is een overzichtelijke site met voor elk wat wils. Groningen is een hele fijne regio om te wonen en te werken. Ik denk dat er voor iedereen hier wel een fijne plek te vinden is. Belangrijk dat ook partners van de huisartsen in het Noorden hun gewenste werkplek kunnen vinden.”  

Diensten en tools waar huisartsen gebruik van kunnen maken, vind je onder de gelijknamige menu-optie op wordhuisartsingroningen.nl. Er is een onderverdeling gemaakt tussen ‘starter’, ‘praktijkhouder’ en ‘stopper' voor een helder overzicht. Bij starter staan bijvoorbeeld diensten en tools zoals ‘de startquiz’ en een ‘stappenplan’. Bij praktijkhouder vind je bijvoorbeeld informatie over huisvesting en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. En bij stopper lees je onder andere over praktijkopvolging. Dat er overlap kan zijn in de fase waarin je je als huisarts bevindt, is evident; daar houdt de indeling van de website rekening mee. Onder de menu-optie ‘regio Groningen’ staat uitgebreide informatie over wonen, werken en recreëren in de regio. En over de cultuur die de regio kenmerkt. “Er gaat niets boven Groningen” is de veelzeggende slogan voor wat de regio zowel huisartsen als hun partners en gezin aan kansen en mogelijkheden te bieden heeft.  

Daan Croon, huisarts in Gezondheidscentrum de Vuursteen; “Mijn eerste indruk van de site is goed. Het is een mooi opgezette, overzichtelijke site. Ik denk dat de centrale vraag moet zijn: ‘Wil je de verantwoordelijkheid van de huisartsenzorg in een bepaald gebied op je nemen?’ En niet ‘Wil je praktijkhouder worden?’ Het toekomstbeeld is veel pluriformer dan het huidige ondernemerschap in de zorg. Basis moet zijn dat een jonge collega verantwoording wil nemen voor de medische zorg. Of zo’n collega dan ook het ondernemerschap erbij wenst of zich daarin wil laten ontzorgen, dat is een andere vraag. Zorgadvies Groningen zou dat keuzeproces en misschien ook de zakelijke ondersteuning kunnen faciliteren.  

Ook Vivian van Vliet, waarnemend huisarts in stadswijk De Held, is enthousiast over de nieuwe website: “De site brengt kennis, netwerk en visie samen. Voor alle fases in je loopbaan, van starten tot stoppen”.  

Denk je mee? 
Laat jij ook je feedback voor ons achter? Zo kan wordhuisartsingroningen.nl zich doorontwikkelen. We blijven de site aanvullen, horen graag wat anders of beter kan en zijn op zoek naar nieuwe inspirerende verhalen van huisartsen die we op de site kunnen delen. Je kunt je reactie onder het artikel achterlaten of ons e-mailen.  

Meer weten wat Zorgadvies Groningen voor jou zou kunnen betekenen? 
Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Carlijn van Loon of Selma de Visscher.   
 
* Bron: nieuwsbericht van rtv Noord ‘Nieuwe website moet werk voor groninger huisartsen aantrekkelijker maken

Bezoek de website
Terug naar overzicht