Ambassadeur Digitalisering of Digicoach in de eerste lijn

20 februari 2023

In 2022 hebben verschillende eerstelijns zorgmedewerkers de door Zorgadvies Groningen aangeboden training Digicoach met succes afgerond. Dit jaar gaan we op verschillende wijze door met het trainen van digitale vaardigheden.

De training Digicoach werd door Noorderpoort verzorgd in samenwerking met Elann. In deze opleiding was er aandacht voor coachingsvaardigheden en digitalisering. Door de wisselende achtergronden van deelnemers werd er verschillend op de training gereageerd. De ene cursist had bijvoorbeeld meer behoefte aan handvatten voor coaching dan de andere. Zorgadvies Groningen is blij met de feedback en verwerkt dit in de voorbereidingen voor een nieuw en nog passender aanbod op het gebied van digitalisering. Op zorgadviesgroningen.nl en LinkedIn lees je meer als het aanbod er is.  
 
Verschil ambassadeur Digitalisering en Digicoach? 
Er is nog steeds grote behoefte aan ambassadeurs Digitalisering en Digicoaches in de eerste lijn. Alleen samen kunnen we digitale systemen optimaal inzetten om efficiënt en effectief de eerstelijns zorg toekomstbestendig in te richten. Een ambassadeur Digitalisering heeft naast een coachende ook een belangrijke adviserende rol voor de organisatie op het gebied van digitalisering. De Digicoach heeft vooral als taak om collega's te ondersteunen in het vergroten van hun digitale vaardigheden en kan met de juiste opleiding ook de rol van ambassadeur vervullen.  

Boost je digitale vaardigheden met de tips uit het DIVA-magazine 
Hoe zorg je dat je zelf goed up to date blijft qua digitale mogelijkheden en digvaardigheden? Ga het wiel niet zelf uitvinden, maar profiteer van de kennis die het DIVA-magazine je biedt of vraag de Digicoach op jouw werkplek. In 2022 bracht Zorgadvies Groningen bijna maandelijks een DiVa-magazine uit waarmee je jouw digitale vaardigheden verder kunt ontwikkelen. In deze magazines vind je voor elk niveau handige tips, video’s, cursussen of wist-je-datjes. De laatste dubbeldikke editie van het Diva-magazine kwam uit in november en vind je samen met de andere edities op de website. Ook in 2023 brengt Zorgadvies Groningen weer nieuw DiVa-magazines uit waarbij we een frequentie van ongeveer 1 magazine per kwartaal aanhouden.     

Meer weten?  
Heb je ideeën over onderwerpen of wensen? Laat het ons weten! Benieuwd naar de activiteiten van Zorgadvies Groningen bij ICT in de eerstelijnszorg en wat we zoal voor jou als eerstelijnszorgverlener kunnen betekenen? Kijk dan op onze website n/of neem contact op met Sereh Simons of Paulien den Arend. Kijk ook eens op de site van het Noordelijk Platform Zorgtechnologie, het kennisnetwerk Technologie voor Zorg en Welzijn Noord Nederland. Dé plek waar netwerken van organisaties en instellingen uit de drie noordelijke provincies samen komen om onderling kennis, ervaringen, inzichten, verwonderingen en verhalen uit te wisselen. Zo verrijken en versterken we elkaar bij het inzetten van zorg- en welzijnstechnologie in brede zin. 

Download de laatste DiVa-editie
Terug naar overzicht