Werkconferentie zet ACP op de kaart 

15 mei 2023

Op vrijdag 31 maart vond de Werkconferentie 'Alleen met elkaar' plaats in Hanze Plaza Groningen die mede door Zorgadvies Groningen was georganiseerd. Doel was het op de kaart zetten van Advance Care Planning. Met bijna 150 deelnemers is een grote stap in de goede richting gezet!

De werkconferentie vormde ook direct de start van de regionale samenwerking in de provincie Groningen rondom proactieve zorgplanning, ook wel Advance Care Planning (ACP) genoemd. Die samenwerking kunnen we 'alleen mét elkaar' goed organiseren.

Gemist?
Heeft u de werkconferentie gemist? Geen nood! U kunt hier een korte sfeerreportage of zelfs het complete ochtendprogramma terugkijken.  Tijdens de conferentie zijn ook nog twee websites gelanceerd. Ze zijn de moeite van het bekijken en het delen waard: 

Onbekendheid met bestaande netwerken
Na het plenaire ochtenddeel zijn er 5 deelsessies gehouden. Zorgadvies Groningen heeft de deelsessie "lokale netwerken” samen met de welzijnsorganisatie Cadanz vormgegeven. Opvallend was de onbekendheid met de bestaande netwerken. Dat speelt met name bij 'niet 1e lijners', terwijl het toch belangrijk is dat ook zij weten wat er op lokaal niveau is georganiseerd. 

Waardevolle informatie
Zorgadvies heeft veel waardevolle informatie opgehaald die gebruikt gaat worden bij de verdere implementatie van het ACP stappenplan, maar ook in andere projecten van Zorgadvies Groningen waar lokale netwerken gevormd worden. 

Wil je meer weten over dit thema dan kun je contact opnemen met Paulien den Arend (06 – 51 55 23 83)

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht