Adviseur eerstelijnszorg

Carlijn van Loon

Contactgegevens:
06 51 51 16 01
c.van.loon@zorgadviesgroningen.nl


Ik houd mij onder meer bezig met de arbeidsmarktproblematiek. Zo maak ik samen met stakeholders concrete plannen om personeelstekorten tegen te gaan en voer ik die plannen ook uit. Verder werk ik aan een project om de samenwerking tussen de nulde- en de eerstelijnszorg te bevorderen. Wij hebben namelijk gemerkt dat bij goedverlopende communicatie tussen gemeente, welzijn en huisartsenpraktijken, de huisartsenpraktijken ontlast worden in de organisatie van hun zorg en het verwijzen van zorgvragers naar nuldelijns welzijnsaanbod. Met mijn helicopterview kijk ik creatief naar wat er speelt in de branche, om vervolgens partijen bij elkaar te brengen en samen oplossingen te vinden voor diverse vraagstukken.

Hiervoor was ik werkzaam bij de Doktersdienst Groningen. Hier heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de dynamische eerstelijnszorg. Ook in de daarvoor liggende jaren kwam ik vaak in aanraking met verschillende aspecten die belangrijk zijn in de zorg. Na mijn studie Bedrijfskundig Management werkte ik als intercedent bij Randstad, waar ik geleerd heb hoe lijnen in organisaties lopen en hoe politiek soms van groot belang is binnen bedrijfsvoeringen. Vervolgens ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als leidinggevende in de schoonmaakbranche en daarna ben ik overgestapt naar de kraamzorg.

Projecten die Carlijn uitvoert: Samenwerking nulde- en eerstelijnszorg, Praktijkmanagers Netwerk, Arbeidsmarktproblematiek, Continuiteit huisartsenzorg en Robuuste praktijken. 

Maak kennis met mijn collega's