Een goede opvolging

Onderzoekt u de mogelijkheden rond praktijkopvolging? Heeft u de wens om binnen 3 jaar te stoppen met uw praktijk? Wilt u geleidelijk afbouwen en zoekt u een associé? Zorgadvies Groningen ondersteunt en adviseert bij besluiten rond een praktijkstop.

Lees meer
 • Overname- en associégesprekken

  Bent u van plan om binnen 3 jaar te stoppen met uw praktijk? Of zoekt u een associé? De zoektocht naar een geschikte kandidaat kan lang en lastig zijn. Er moet immers een juiste persoonlijke en strategische klik zijn. Zorgadvies Groningen helpt u graag de juiste match te maken. Overname kandidaten kunnen we ook (eventueel anoniem) informeren. Verder is het mogelijk dat we samen met u een strategische planning gaan maken en daaraan een tijdspad hangen. We ondersteunen ook met het in gesprek gaan met de Hagro.
   

 • ZorgondernemerScan bij asscociatie

  Met deze scan ziet u en uw mogelijke associé welke ondernemerskwaliteiten u beiden bezit. U krijgt 360-graden feedback van naaste collega’s zodat u weet waar u staat als zorgondernemer en op welke gebieden uw associé en teamleden u zouden kunnen aanvullen. Onze adviseurs maken graag een afspraak voor een persoonlijk- en/of teamgesprek om de uitkomsten van de scan te bespreken.

 • Intervisie

  Heeft u het voornemen om binnen 5 jaar uw praktijk over te dragen? Dan kan het nuttig zijn vragen en ervaringen uit te wisselen met collega’s hetzelfde willen of al hebben meegemaakt. Onze adviseurs organiseren en faciliteren deze intervisiegesprekken en brengen ook hun eigen kennis in. Ook kunnen zij verbindingen leggen met het werkveld ter inspiratie.

 • Duovorming bij associatie

  Overweegt u te associeren? De zoektocht naar een geschikte partner kan lang en lastig zijn. Er moet immers een juiste klik zijn, zowel persoonlijk als strategisch. Zorgadvies Groningen helpt u graag de juiste match te maken.

 • Cursus Praktijkstop

  Overweegt u binnen nu en vijf jaar uw praktijk te beëindigen en over te dragen? Of wilt u associëren met een jonge huisarts en over een aantal jaar uit de maatschap stappen? Zorgadvies Groningen heeft de cursus Praktijkstop van de LHV naar Groningen gehaald. Vanwege de grote belangstelling zal de cursus opnieuw in Groningen worden aangeboden.

 • Praktijkparaplu

  De Praktijkparaplu geeft een weergave van het praktijkhouderschap, naast de patiëntenzorg. In  het model is aangegeven wat u zelf behoort te doen en wat u eventueel kunt uitbesteden. Tevens wordt aangegeven wat er geregeld moet worden bij een praktijkovername of associatie.