Zorg in de (huisartsen)praktijk

In Groningen treedt Zorgadvies Groningen op als matchmaker tussen huisartsen die een praktijk willen overnemen en huisartsen die hun praktijk juist willen overdragen. Dat doen we door hen terzijde te staan met advies en bemiddeling. Geheel kosteloos. Het is immers van belang dat huisartsenzorg voor alle bewoners is gewaarborgd. Of zij nu in de stad of op het platteland wonen.

Onderzoek geeft aan dat startende artsen er de voorkeur aan geven een praktijk over te nemen in combinatie met een duo-partner en het liefst 3 tot 4 dagen per week werken. En ook de privésituatie is belangrijk in combinatie met het praktijkhouderschap (bron: vestigingenquête Zorgadvies Groningen, Wagro Groningen en LHV 2017). Voor de huisartsen die een opvolger zoeken, geldt veelal dat zij als zelfstandig arts actief zijn.

Word huisarts in (de regio) Groningen
Op 14 november is de website wordhuisartsingroningen.nl feestelijk gelanceerd. Deze website geeft inzicht, tools en ondersteuning voor startende, waarnemende, praktijkhoudende en stoppende huisartsen. Het biedt ook een praktisch overzicht over welke organisaties in het zorglandschap de huisartsen kunnen ondersteunen en ervaringsverhalen van huisarts uit de provincie Groningen.