Een doortimmerde praktijkstart

Ben je huisarts en heb je de ambitie om een praktijk over te nemen of wil je associeren? Dan zit je ongetwijfeld boordevol vragen. En wellicht zijn er ook nog zaken waar je nog niet aan hebt gedacht. Zorgadvies Groningen biedt je een breed scala aan diensten zodat je goed voorbereid een praktijk kunt overnemen.

 • Startersgesprekken

  Ambieer je een solopraktijk, een (kosten)maatschap of heb je er nog geen idee van wat voor jou de ideale praktijkvorm zal zijn? Misschien wil je eerst wel weten wat de implicaties zijn van de verschillende praktijkvormen, wat er allemaal om de hoek komt kijken? Of ben je op zoek naar een duopartner, of heb je die al gevonden en is het de juiste match? Onze adviseurs helpen je graag bij deze belangrijke en complexe keuzes.

  Selma de Visscher: s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl
  Carlijn van Loon: c.van.loon@zorgadviesgroningen.nl

   

 • Duovorming-spel

  Gaat je voorkeur uit naar een gezamenlijke praktijk met een duo-partner? De zoektocht naar een geschikte partner kan lang en lastig zijn. Er moet immers een juiste klik zijn, zowel persoonlijk als strategisch. Zorgadvies Groningen helpt je 'spelenderwijs' de juiste match te maken. We hebben hiervoor het Duovorming-spel ontwikkeld.

  Meer weten? Neem dan contact op met: s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl

 • ZorgondernemerScan

  Met deze scan ziet je snel welke ondernemerskwaliteiten je bezit. Je krijgt 360-graden feedback van naaste collega’s zodat je weet waar je staat als zorgondernemer en op welke gebieden teamleden je zouden kunnen aanvullen. Onze adviseurs maken graag een afspraak voor een persoonlijk- en/of teamgesprek om de uitkomsten van de scan met je te bespreken.

  Hiervoor kun je contact opnemen met Selma de Visscher via s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl

 • Praktijkparaplu

  Met de Praktijkparaplu krijg je een beeld van de taken die, naast de patiëntenzorg, bij het praktijkhouderschap horen. In het model is aangegeven wat je zelf behoort te doen en wat je eventueel kunt uitbesteden. Ook wordt aangegeven wat er geregeld moet worden bij een praktijkovername of associatie.

  Meer weten? Neem dan contact op met Selma de Visscher: s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl

 • Intervisie

  Wil je een praktijk overnemen, dan kan het nuttig zijn vragen en ervaringen uit te wisselen met collega’s die hetzelfde willen of al hebben meegemaakt. Onze adviseurs organiseren en faciliteren deze intervisiegesprekken en brengen ook hun eigen kennis in. Ook kunnen zij verbindingen leggen met het werkveld ter inspiratie.

 • Busreis langs de plattelandspraktijk

  Eens in de twee jaar organiseert Zorgadvies Groningen een busreis door de provincie Groningen en de kop van Drenthe voor waarnemers, HIDHA's en AIOS. De tocht voert langs diverse huisartsenpraktijken op het platteland. Huisartsen vertellen over hun praktijkhouderschap, de samenwerkingsverbanden in de regio, enzovoort.

 • Stappenplan

  Ben je van plan een praktijk te starten, dan zul je een heel proces moeten doorlopen. Verzekeringen, contracten, inschrijven bij de KvK, er komt van alles op je pad. Om het je gemakkelijk te maken, heeft Zorgadvies Groningen een stappenplan ontwikkeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met Selma de Visscher via s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl

 • Start Quiz

  Vergroot je kennis over het praktijkhouderschap

  Hoe is het om een praktijk te runnen? Welke zaken zijn van belang bij een overname, het zorgaanbod, personeel en de productie? Welke verantwoordelijkheden heb je als werkgever? Op al dit soort vragen krijg je een antwoord als je deelneemt aan de Start Quiz. Op een leuke locatie,café De Sleutel in Groningen, scherp jij samen met een aantal collega-huisartsen je bedrijfskundige vaardigheden aan. 

  Meld je nu aan