Een doortimmerde praktijkstart

Bent u huisarts en heeft u de ambitie om een praktijk over te nemen of wilt u associeren? Dan zit u ongetwijfeld boordevol vragen. En wellicht zijn er ook nog zaken waar u nog niet aan heeft gedacht. De adviseur van Zorgadvies Groningen biedt u een breed scala aan diensten zodat u goed voorbereid een praktijk kunt overnemen.

 • Startersgesprekken

  Ambieert u een solopraktijk, een (kosten)maatschap of heeft u er nog geen idee van wat voor u de ideale praktijkvorm zal zijn? Misschien wilt u eerst wel weten wat de implicaties zijn van de verschillende praktijkvormen, wat er allemaal om de hoek komt kijken? Of bent u op zoek naar een duopartner, of heeft u die al gevonden en is het de juiste match? Onze adviseurs helpen u graag in deze belangrijke en complexe keuzes.

 • Duovorming-spel

  Gaat uw voorkeur uit naar een gezamenlijke praktijk met een duo-partner? De zoektocht naar een geschikte partner kan lang en lastig zijn. Er moet immers een juiste klik zijn, zowel persoonlijk als strategisch. Zorgadvies Groningen helpt u 'spelenderwijs' de juiste match te maken. We hebben hiervoor het Duovorming-spel ontwikkeld.

 • ZorgondernemerScan

  Met deze scan ziet u snel welke ondernemerskwaliteiten u bezit. U krijgt 360-graden feedback van naaste collega’s zodat u weet waar u staat als zorgondernemer en op welke gebieden teamleden u zouden kunnen aanvullen. Onze adviseurs maken graag een afspraak voor een persoonlijk- en/of teamgesprek om de uitkomsten van de scan met u te bespreken.

 • Praktijkparaplu

  Met de Praktijkparaplu krijgt u een beeld van de taken die, naast de patiëntenzorg, bij het praktijkhouderschap horen. In  het model is aangegeven wat u zelf behoort te doen en wat u eventueel kunt uitbesteden. Ook wordt aangegeven wat er geregeld moet worden bij een praktijkovername of associatie.

 • Intervisie

  Wilt u een praktijk overnemen, dan kan het nuttig zijn vragen en ervaringen uit te wisselen met collega’s hetzelfde willen of al hebben meegemaakt. Onze adviseurs organiseren en faciliteren deze intervisiegesprekken en brengen ook hun eigen kennis in. Ook kunnen zij verbindingen leggen met het werkveld ter inspiratie.

 • Busreis langs de plattelandspraktijk

  Eens in de twee jaar organiseert Zorgadvies Groningen een busreis door de provincie Groningen en de kop van Drenthe voor waarnemers, HIDHA's en AIOS. De tocht voert langs diverse huisartsenpraktijken op het platteland. Huisartsen vertellen over hun praktijkhouderschap, de samenwerkingsverbanden in de regio, enzovoort.

 • Serious game praktijkvoering

  De serious game is ontwikkeld door het NIVEL. Met deze game kunt u op basis van scenario’s in een levensechte, uitdagende maar veilige leeromgeving oefenen in strategisch management. Zorgadvies Groningen haalt deze game in het najaar van 2019 naar Groningen.