Een doortimmerde praktijkstart

Bent u huisarts en heeft u de ambitie om een praktijk over te nemen of wilt u associeren? Dan zit u ongetwijfeld boordevol vragen. En wellicht zijn er ook nog zaken waar u nog niet aan heeft gedacht. De adviseur van Zorgadvies Groningen biedt u een breed scala aan diensten zodat u goed voorbereid een praktijk kunt overnemen.

 • Startersgesprekken

  Ambieert u een solopraktijk, een (kosten)maatschap of heeft u er nog geen idee van wat voor u de ideale praktijkvorm zal zijn? Misschien wilt u eerst wel weten wat de implicaties zijn van de verschillende praktijkvormen, wat er allemaal om de hoek komt kijken? Of bent u op zoek naar een duopartner, of heeft u die al gevonden en is het de juiste match? Onze adviseurs helpen u graag in deze belangrijke en complexe keuzes.

  Neem contact op met een van onze adviseurs:

  Selma de Visscher: s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl
  Carlijn van Loon: c.van.loon@zorgadviesgroningen.nl

   

 • Duovorming-spel

  Gaat uw voorkeur uit naar een gezamenlijke praktijk met een duo-partner? De zoektocht naar een geschikte partner kan lang en lastig zijn. Er moet immers een juiste klik zijn, zowel persoonlijk als strategisch. Zorgadvies Groningen helpt u 'spelenderwijs' de juiste match te maken. We hebben hiervoor het Duovorming-spel ontwikkeld.

  Bent u benieuwd naar het Duovorming-spel? Neem dan contact op met: s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl

 • ZorgondernemerScan

  Met deze scan ziet u snel welke ondernemerskwaliteiten u bezit. U krijgt 360-graden feedback van naaste collega’s zodat u weet waar u staat als zorgondernemer en op welke gebieden teamleden u zouden kunnen aanvullen. Onze adviseurs maken graag een afspraak voor een persoonlijk- en/of teamgesprek om de uitkomsten van de scan met u te bespreken.

  Hiervoor kunt u contact opnemen met: s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl

 • Praktijkparaplu

  Met de Praktijkparaplu krijgt u een beeld van de taken die, naast de patiëntenzorg, bij het praktijkhouderschap horen. In  het model is aangegeven wat u zelf behoort te doen en wat u eventueel kunt uitbesteden. Ook wordt aangegeven wat er geregeld moet worden bij een praktijkovername of associatie.

  Bent u geïnteresseerd in de Praktijkparaplu? Neem dan contact op met: s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl

 • Intervisie

  Wilt u een praktijk overnemen, dan kan het nuttig zijn vragen en ervaringen uit te wisselen met collega’s hetzelfde willen of al hebben meegemaakt. Onze adviseurs organiseren en faciliteren deze intervisiegesprekken en brengen ook hun eigen kennis in. Ook kunnen zij verbindingen leggen met het werkveld ter inspiratie.

 • Busreis langs de plattelandspraktijk

  Eens in de twee jaar organiseert Zorgadvies Groningen een busreis door de provincie Groningen en de kop van Drenthe voor waarnemers, HIDHA's en AIOS. De tocht voert langs diverse huisartsenpraktijken op het platteland. Huisartsen vertellen over hun praktijkhouderschap, de samenwerkingsverbanden in de regio, enzovoort.

 • Stappenplan

  Ben je van plan een praktijk te starten, dan zul je een heel proces moeten doorlopen. Verzekeringen, contracten, inschrijven bij de KvK, er komt van alles op je pad. Om het je gemakkelijk te maken, heeft Zorgadvies Groningen een stappenplan ontwikkeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met: s.de.visscher@zorgadviesgroningen.nl

 • Start Quiz

  Vergroot je kennis over het praktijkhouderschap

  Hoe is het om een praktijk te runnen? Welke zaken zijn van belang bij een overname, het zorgaanbod, personeel en de productie? Welke verantwoordelijkheden heb je als werkgever? Op al dit soort vragen krijg je een antwoord als je deelneemt aan de Start Quiz. Op een leuke locatie, café De Sleutel in Groningen, scherp jij samen met een aantal collega-huisartsen je bedrijfskundige vaardigheden aan. Er zijn nog maar een paar beschikbare plekken!

  Meld je nu aan