Een goede opvolging

Onderzoek je de mogelijkheden rond praktijkopvolging? Heb je de wens om binnen 3 jaar te stoppen met je praktijk? Wil je geleidelijk afbouwen en zoek je een associé? Zorgadvies Groningen ondersteunt en adviseert bij besluiten rond een praktijkstop.

Lees meer
 • Overname- en associégesprekken

  Ben je van plan om binnen 3 jaar te stoppen met je praktijk? Of zoek je een associé? De zoektocht naar een geschikte kandidaat kan lang en lastig zijn. Er moet immers een juiste persoonlijke en strategische klik zijn. Zorgadvies Groningen helpt je graag de juiste match te maken. Overname kandidaten kunnen we ook (eventueel anoniem) informeren. Verder is het mogelijk dat we samen met jou een strategische planning gaan maken en daaraan een tijdspad hangen. We ondersteunen ook met het in gesprek gaan met de Hagro.
   

 • ZorgondernemerScan bij asscociatie

  Met deze scan zie je en je mogelijke associé welke ondernemerskwaliteiten jullie beiden bezitten. Je krijgt 360-graden feedback van naaste collega’s zodat je weet waar ke staat als zorgondernemer en op welke gebieden uw associé en teamleden je zouden kunnen aanvullen. Onze adviseurs maken graag een afspraak voor een persoonlijk- en/of teamgesprek om de uitkomsten van de scan te bespreken.

 • Intervisie

  Heb je het voornemen om binnen 5 jaar je praktijk over te dragen? Dan kan het nuttig zijn vragen en ervaringen uit te wisselen met collega’s hetzelfde willen of al hebben meegemaakt. Onze adviseurs organiseren en faciliteren deze intervisiegesprekken en brengen ook hun eigen kennis in. Ook kunnen zij verbindingen leggen met het werkveld ter inspiratie.

 • Duovorming bij associatie

  Overweeg je te associeren? De zoektocht naar een geschikte partner kan lang en lastig zijn. Er moet immers een juiste klik zijn, zowel persoonlijk als strategisch. Zorgadvies Groningen helpt je graag de juiste match te maken.

 • Cursus Praktijkstop

  Overweeg je binnen nu en vijf jaar je praktijk te beëindigen en over te dragen? Of wil je associëren met een jonge huisarts en over een aantal jaar uit de maatschap stappen? Zorgadvies Groningen heeft de cursus Praktijkstop van de LHV naar Groningen gehaald. Vanwege de grote belangstelling zal de cursus opnieuw in Groningen worden aangeboden.

 • Praktijkparaplu

  De Praktijkparaplu geeft een weergave van het praktijkhouderschap, naast de patiëntenzorg. In het model is aangegeven wat je zelf behoort te doen en wat je eventueel kunt uitbesteden. Tevens wordt aangegeven wat er geregeld moet worden bij een praktijkovername of associatie.