Praktijkmanagers Netwerk

foto netwerk.jpg

Speciaal voor de praktijkmanagers organiseert Zorgadvies Groningen een aantal keer per jaar een Praktijkmanagers Netwerk in de provincie Groningen. Hierbij komen thema’s ten aanzien van het takenpakket, de rolinvulling van de praktijkmanager en overige actuele zaken rondom zorgvernieuwing aan de orde. Ben je een praktijkmanager die gefinancierd wordt vanuit de module Praktijkmanagement van Menzis, dan ben je van harte welkom op onze bijeenkomsten (geheel kosteloos).

Wil je je aanmelden bij het Praktijkmanagers Netwerk? Neem contact op met Zorgadvies Groningen via het contactformulier.

Volgende netwerkbijeenkomst op donderdag 15 december in Groningen
Op donderdag 15 december komen we samen van 15 – 16:30/17 uur in het Best Western Plus hotel aan de Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen. Fysiek als het kan en daar gaan we nu van uit, hybride alleen als het moet vanwege mogelijke coronamaatregelen. Aanmelden kan via het contactformulier van Zorgadvies Groningen

Net als tijdens de vorige netwerkbijeenkomst op 15 september, gaan we op bij deze bijeenkomst de StartQuiz spelen. Op 15 december spelen we de 2e en 3e rondes van de quiz. In de 2e ronde ga je aan de hand van twee fictieve praktijken bekijken hoe deze praktijken georganiseerd zijn qua ketenzorg, medewerkers, financiën etc., zodat je meer inzicht krijgt in welke keuzes je kunt maken voor een goede bedrijfsvoering. In de 3e ronde leer je ‘aan welke touwtjes je kunt trekken’ om de praktijk uit te bouwen en wat dit oplevert.

Heb je interesse om naar deze netwerkbijeenkomst te gaan en kon je er 15 september niet bij zijn? Het is geen probleem als je de 1e ronde van de StartQuiz hebt gemist. We zorgen ervoor dat je gemakkelijk aangehaakt om mee te doen aan de 2e en 3e ronde. Naast de quiz is er, zoals in iedere netwerkbijeenkomst, ook voldoende ruimte voor onderlinge uitwisseling met collega-praktijkmanagers.

Ervaring uit de praktijk

Tonnie Roggeveld is praktijkmanager voor de huisartsenpraktijken Van Lune, Cijsouw en Patandin. Hij heeft al een aantal keren het Praktijkmanagers Netwerk bezocht en vindt het bijzonder nuttig om van gedachten te wisselen met collega praktijkmanagers. 'Ik heb vaak het gevoel dat iedere praktijk telkens weer het wiel opnieuw uitvindt, terwijl er voldoende expertise en ervaring beschikbaar is in het netwerk. Tijdens de bijeenkomsten worden diverse onderwerpen besproken en kan iedereen zijn of haar ervaringen delen. Soms is het onderwerp niet direct op de eigen praktijk van toepassing, maar ook dan is het nuttig om te horen hoe andere praktijken de problematiek hebben opgepakt.'