Jouw praktijk van de toekomst: continuïteit van huisartsenzorg

22 maart 2018

Op 13 februari sprak ELANN/ROS met Groninger huisartsen, van verschillende generaties, gevestigd en niet-gevestigd, over de uitdagingen waar we in de regio en in de stad voor staan als het gaat om de continuïteit van huisartsenzorg.

Gesproken werd over het praktijkhouderschap, de activiteiten als ondernemer, en de aspecten die te maken hebben met de kernwaarden van het vak: de drive. Daarbij vertelden de aanwezige dokters wat hun passie, plezier en voldoening is, wat hun wensen rond het praktijkhouderschap zijn, maar ook waar hun onvrede en energielekken liggen.

De praktijkparaplu werd gepresenteerd: een overzicht van activiteiten waar de praktijkhouder als ondernemer voor staat. Gediscussieerd werd over wat gedelegeerd of uitbesteed kan worden en hoe je zelf aan het stuur van je praktijk wilt staan. Deze praktijkparaplu zal door ELANN/ROS verder ontwikkeld worden als hulpmiddel om  (startende) huisartsen inzicht te geven en keuzes te helpen maken in de verschillende activiteiten.

Ondersteuning

De avond gaf de deelnemende huisartsen en de medewerkers van ELANN/ROS stof tot verder nadenken, en tot het ontwikkelen van vervolgactiviteiten. ELANN/ROS zal onderzoeken of en welke ondersteuning naast het huidige aanbod van ELANN op het gebied van personeelsdiensten, praktijkmanagement en financiële administratie, gewenst is. In het kader van de continuïteit van huisartsenzorg zal ELANN/ROS onderzoeken hoe zij  kan helpen in het zoekproces van opvolging.

Verbondenheid

Daarnaast werd door de deelnemers de wens aangegeven naar meer verbondenheid tussen de huisartsen in de regio. ELANN/ROS denkt aan het samenbrengen van bijvoorbeeld een startersgroep.

Sterker maken

In juni gaat ELANN/ROS opnieuw in gesprek met een groep huisartsen. Het thema voor deze bijeenkomst zal zijn ‘Hoe kunnen we de huisartsenzorg in Groningen sterker maken’: welke aspecten maken praktijken in Groningen aantrekkelijk voor dokters en patiënten.

Deelname

Bent u geïnteresseerd in deelname aan deze bijeenkomst, dan kunt u dit via de mail doorgeven aan Hinda Stegeman.

Terug naar overzicht