Innovatieve co-creatie tussen zorg, welzijn en wijkbewoners

27 februari 2024

Het ROS-netwerk, waar wij onderdeel van uit maken, heeft een nieuwsbrief uitgegeven met daarin succesvolle samenwerkingen op lokaal niveau. Ook Zorgadvies Groningen staat in de nieuwsbrief en vertelt over Kansrijke Start Groningen. Een samenwerking waarin professionals zich inzetten voor zwangeren in kwetsbare situaties in onze regio.

Innovatieve co-creatie tussen zorg, welzijn én inwoners in de wijk, dat is het thema van het landelijke ROS-netwerk. Zorgadvies Groningen is ook zo'n ROS, Regionale OndersteuningsStructuur. De ROS'en begeleiden samenwerking tussen professionals en willen die verbeteren zodat de uiteindelijke gebruikers, mensen uit een wijk of dorp, toegankelijke zorg krijgen. De Nieuwsbrief gaat vooral over de aanpak van Proscoop (regio midden Nederland) en Reos (regio Zuid-Holland, Haaglanden en Midden Holland). De overige 11 ROS'en, waaronder Zorgadvies Groningen vertellen over een succes uit hun regio. 

Innovatieve co-creatie tussen zorg, welzijn én inwoners in de wijk (ros-netwerk.nl)

Terug naar overzicht