Continuïteit huisartsenzorg in de publiciteit

24 september 2018

De afgelopen weken stond onze busreis naar de Ommelanden stevig in de belangstelling van de Groninger media. De reis is bedoeld voor waarnemers, HIDHA’s en AIOS om kennis te maken met praktijken in de Ommelanden en informatie te krijgen over overname en praktijkhouderschap.

Sinds enige tijd zijn er vanuit verschillende delen van Nederland geluiden over een tekort aan huisartsen die praktijken overnemen. ELANN/ROS heeft het project continuïteit huisartsenzorg al langer in portefeuille. Vanuit dit project wordt op 25 september de busreis naar de Ommelanden georganiseerd om praktijken en hun praktijkhouders onder de aandacht te brengen. Media in Groningen hebben dit opgepikt. Zo was er op 13 augustus een radiointerview voor RTV Noord met een nieuwsartikel op hun site en verscheen er op 27 augustus een artikel in het Dagblad van het Noorden, waarin de reis ook wordt benoemd.

Wij spannen ons in om, samen met huisartsen, praktijkhouders, waarnemers, HIDHA’s, Huisartsenkring en Wagro Groningen, te zorgen dat elke inwoner van de provincie Groningen een eigen huisarts heeft en houdt. Ook Menzis is hierbij een belangrijke gesprekspartner; zij gaan ook mee met de busreis. Daarnaast hebben wij meer contacten gelegd met de huisartsenopleiding. Wij vinden het belangrijk dat AIOS ook kennis kunnen maken met het Groninger platteland en de mogelijkheden om daar een mooie praktijk te hebben.

Terug naar overzicht