Serious Gaming levert nieuwe inzichten op

15 oktober 2019

“Het hoeft niet morgen. Maar binnen afzienbare tijd wil ik wel een praktijk overnemen”, vertelt waarnemer Nina Toppen. Dat wil ze samen met haar collega Marleen van Iterson doen en daarom speelden ze beide de Serious Game van Zorgadvies Groningen. Toppen: “Dat leverde ons vele nieuwe inzichten op.”

“We zoeken nog een geschikte praktijk. Best lastig, want hoe beoordeel je die op haar financiële aspecten? Met welke geldstromen krijg je te maken? Kortom allerlei vragen waar je als waarnemer weinig mee te maken krijgt. In mijn opleiding, ik spreek nu over zo’n vijf jaar terug, was daar geen aandacht voor. Mijn collega en ik maakten daarom graag gebruik van het aanbod van Selma de Visscher, adviseur van Zorgadvies Groningen, om de game te spelen op 1 oktober jl. in het Best Western Hotel te Groningen.  

Flink puzzelen
“Aan de game vooraf moest je alvast wat huiswerk maken: je maakte kennis met een viertal praktijksoorten, elk met zijn typerende eigenschappen. Het ging om een praktijk in een achterstandswijk, een stads-, een dorpspraktijk en iets wat tussen stad en dorp zat. De verschillende patiënten-populaties hadden uiteraard hun consequenties op financieel, maar ook op personeel vlak. Het was bijvoorbeeld flink puzzelen met de inzet van een praktijkondersteuner somatiek.”

Op één lijn
“Je speelt de game allemaal op een eigen laptop in het Hampshire Hotel. Aan het einde van de avond was het mooi te zien dat ik en mijn collega op één lijn zaten. Nu we level 1 hebben gedaan, “Het beoordelen van een over te nemen praktijk”, gaan we ook voor de vervolg-levels. Die behandelen het inrichten en uitbouwen van de overgenomen praktijk. Wat zeker net zo nuttig en bovendien ook leuk was, was het contact met andere waarnemers tijdens de cursus.”

Ook deelnemen aan de Serious Game “Het inrichten van de overgenomen praktijk” op 21 november a.s. en/of "Het uitbouwen van de overgenomen praktijk" op 10 december a.s.? Hier leest u er meer over en kunt u zich aanmelden (helemaal onderin de pagina). 
Voor deelname is het overigens niet nodig dat u level 1 hebt gespeeld. Het zijn opzichzelf staande onderdelen. 

Terug naar overzicht