Bewegen voor ouderen tijdens corona-epidemie

23 maart 2020

Fysiotherapeuten en manueel therapeuten behandelen normaal gesproken veel ouderen in hun praktijken. Helaas is het vanwege het coronavirus momenteel niet mogelijk om deze patiënten face-to-face te zien voor een training. Alleen in uiterste nood gaan fysiotherapeuten bij deze groep kwetsbare mensen langs. Een groot dilemma, waar nu wat op gevonden is!

RTV Noord
Om ouderen in deze dagen toch in beweging te krijgen, is hier iets op bedacht door een groepje fysiotherapeuten en een personal trainer: stoelgymnastiek voor thuis! Omdat veel ouderen geen internet, maar wel radio en televisie hebben, is RTV Noord gevraagd te helpen. Met succes, want afgelopen vrijdag 19 maart heeft zij om 11.45 uur een eerste filmpje van de stoelgymnastiek uitgezonden. Die werd direct goed bekeken en gedeeld op social media.

Voor iedereen op eigen niveau
De respons op het filmpje was boven verwachting. Want niet alleen ouderen, maar ook jongere doelgroepen – werkend op kantoor of thuis met de kinderen – bleken het initiatief te waarderen. Daarom zijn inmiddels meer filmpjes opgenomen. Naast gymnastiek op de stoel wordt ook een ‘staande versie’ en een versie met gymnastiek speciaal voor kinderen aangeboden. Dus iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau.

Babette op Noord
De gymnastiekvideo’s worden in ieder geval tot 6 april van maandag tot en met vrijdag rond 11.45 uur uitgezonden bij RTV Noord in het programma ‘Babette op Noord’. Ze zijn te zien via KPN kanaal 701 en Ziggo kanaal 501. Ze duren 5 minuten en zijn ook via de radio te beluisteren. Liever op een eigen moment meebewegen met de video’s? Dat kan via de Facebook-pagina van RTV Noord of de website van RTV Noord.

Terug naar overzicht