Geriatrisch netwerk bewijst haar nut in tijden van ‘op afstand werken’

1 juli 2020

Dit jaar is een groot aantal huisartsenpraktijken gestart met de module ouderenzorg van de GHC. Het opzetten van een geriatrisch netwerk is een onderdeel van de module. En dat lijkt niet eenvoudig in een tijd van 'op afstand' werken.

Enerzijds lijkt het juist in deze tijd lastig om contacten te leggen met samenwerkingspartners, samenwerking te zoeken met buurpraktijken, samenwerking en afstemming in het netwerk te verbeteren middels goede afspraken en uiteindelijk een geriatrisch netwerk overleg te organiseren om de zorg voor kwetsbare thuiswonende ouderen samen naar een hoger plan te tillen. Anderzijds laat deze tijd ook maar weer eens zien hoe belangrijk het is om over een geriatrisch netwerk te beschikken. Alle betrokkenen immers hebben bij de zorg voor kwetsbare ouderen een zorg-, maar ook een signalerende functie. Bij een goede afstemming in het geriatrisch netwerk en met korte lijnen kan je ook in tijden waarin het fysiek bezoeken van de ouderen niet mogelijk is, samen toch een heleboel betekenen en regelen.

Efficiënt en effectief
Daarom begeleidt Zorgadvies Groningen ook nu, op afstand uiteraard, huisartsenpraktijken bij het opzetten van een geriatrisch netwerk. Dit doen we onder andere voor netwerken waarin meerdere huisartsenpraktijken samen optrekken middels online overleggen voor de betrokken POH-O’s. We zorgen ervoor dat er efficiënt en effectief kan worden vergaderd, zodat het niet te veel tijd inneemt en iedereen weer met concrete vervolgacties aan het werk kan. Per keer stemmen we voorafgaand aan het overleg duidelijk af wat de gewenste uitkomst van het overleg is en daar werken we samen naar toe. Zo komen we uit op gerichte en, naast de reguliere werkzaamheden in de praktijk, behapbare vervolgacties.      

 

Terug naar overzicht