Oriënteren op stoppen met de huisartsenpraktijk

11 september 2020

Overweegt u binnen nu en vijf jaar uw praktijk te beëindigen en over te dragen? Of wilt u associëren met een jonge huisarts en over een aantal jaar uit de maatschap stappen? Dan is de cursus Praktijkstop iets voor u. Zorgadvies organiseert deze cursus voor de derde keer in samenwerking met ELANN en de LHV op 8 oktober a.s. Bent u geïnteresseerd?

De cursus kent 3 presentaties en er is een forum waar u vragen kan stellen. In de presentaties komen bijvoorbeeld de wensen van de jonge huisartsen m.b.t. praktijkovername aan de orde, hoe u begeleid kunt worden in het zoeken naar een opvolger en het aantrekkelijk maken van uw praktijk, hoe het zit met uw pensioen als u stopt en welke keuzes u heeft, wat de juridisch belangrijke documenten zijn bij de praktijkoverdracht en waar u op moet letten.

Sprekers en forum
De presentaties worden gehouden door Zorgadvies, Pensioenfonds huisartsen en LHV juridische afdeling. Na een korte pauze hebben een aantal accountantskantoren zitting in een forum waar u vragen kunt stellen over het proces van overdracht en aspecten die daarbij komen kijken.

Bijzonder zinvol
De vorige edities werden als bijzonder zinvol ervaren. De deelnemende huisartsen gaven aan dat er goede handvatten werden uitgereikt met betrekking tot de verschillende besproken onderwerpen.  “Verhelderend waren de enquête-uitkomsten over praktijkbeëindiging en werkzoekende artsen die Zorgadvies Groningen met ons deelde. Net als hun do’s en don’ts in praktijkopvolging,” vertelde Edwin Toxopeus, die de cursus vorig jaar bezocht. “En neem nu eens je pensioen: wat gebeurt er als je daar vroegtijdig aanspraak op maakt? Er waren deskundigen van een pensioenfonds die dat soort zaken toelichtten. De juridische en financiële aspecten van een praktijkstop kwamen uitgebreid aan bod middels een soort panel.”

Wilt u de cursus bezoeken? Meldt u zich aan via deze link.

 

 

Terug naar overzicht