Praktijkmanagers Netwerk bijeenkomst met StartQuiz

21 september 2022

Afgelopen 15 september kwamen praktijkmanagers uit het regionale netwerk weer bij elkaar. Er was een speelse aftrap met een inspirerende 1e ronde van de StartQuiz die je kennis vergroot over bedrijfskundige zaken in de huisartsenpraktijk. Tijdens de volgende praktijkmanagers-netwerkbijeenkomst op 15 december gaan we samen de 2e en 3e ronde van de quiz spelen. Afgelopen bijeenkomst gemist? Geen probleem; je haakt gemakkelijk aan op 15 december.

“De quiz was een echte eyeopener dat ik nog steeds veel kan leren over de bedrijfsvoering” aldus Margriet Huizinga, praktijkmanager bij de Stadshuisarts, Huisartsenpraktijk Filius en Huisartsenpraktijk Oosterpoort.

StartQuiz
De StartQuiz is een leuke spelvorm om met andere praktijkmanagers kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen over de praktijkvoering van een huisartsenpraktijk. Je vergroot er op een leuke manier je kennis mee en doet inspiratie op. De 1e ronde van de quiz die praktijkmanagers vorige week speelden, is een kennisronde. Omdat deze ronde in Kahoot wordt gespeeld, een quiz-tool met een wedstrijdelement, kwamen naast bedrijfskundige vaardigheden ook competitieve vaardigheden aan bod.

Tijdens de volgende bijeenkomst spelen we een 2e en 3e ronde. De StartQuiz is eerder met succes aangeboden als nascholing voor huisartsen en waarnemers. In het eerste kwartaal van 2023 zal de quiz voor deze doelgroep weer door Zorgadvies Groningen georganiseerd worden, wat dan vermeld wordt in de nascholingsagenda.  

Praktijkmanagers Netwerk
Speciaal voor praktijkmanagers organiseert Zorgadvies Groningen een aantal keer per jaar een Praktijkmanagers Netwerk in de provincie Groningen. Hierbij komen thema’s ten aanzien van het takenpakket, de rolinvulling van de praktijkmanager en overige actuele zaken rondom zorgvernieuwing aan de orde. Ben je een praktijkmanager die gefinancierd wordt vanuit de module Praktijkmanagement van Menzis en werk je in Groningen of de kop van Drenthe? Dan kun je geheel kosteloos deelnemen aan de bijeenkomsten. Meer weten? Kijk op de webpagina van het netwerk

Donderdag 15 december volgende netwerkbijeenkomst in Groningen
Op donderdag 15 december komen we samen van 15 – 16:30/17 uur in het Best Western Plus hotel aan de Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen. Fysiek als het kan en daar gaan we nu van uit. Aanmelden kan via e-mail naar secretariaat@zorgadviesgroningen.nl

Op 15 december spelen we de 2e en 3e rondes van de quiz. In de 2e ronde ga je aan de hand van twee fictieve praktijken bekijken hoe deze praktijken georganiseerd zijn qua ketenzorg, medewerkers, financiën etc., zodat je meer inzicht krijgt in welke keuzes je kunt maken voor een goede bedrijfsvoering. In de 3e ronde leer je ‘aan welke touwtjes je kunt trekken’ om de praktijk uit te bouwen en wat dit oplevert.

Heb je interesse om naar de komende netwerkbijeenkomst te gaan en kon je er 15 september niet bij zijn? Het is geen probleem als je de 1e ronde van de StartQuiz hebt gemist. We zorgen ervoor dat je gemakkelijk aangehaakt om mee te doen aan de 2e en 3e ronde. Naast de quiz is er, zoals in iedere netwerkbijeenkomst, ook voldoende ruimte voor onderlinge uitwisseling met collega-praktijkmanagers.

Terug naar overzicht